ÇOKOMEL BEY'İN GÜNLÜĞÜ - TEK GÜNAHKAR KÜNEFE DEĞİL

Merhaba değerli dostlar,

Geçtiğimiz Perşembe günü ile birlikte cennet vatanımın cennetten bir köşesi olan Batman-Hasankeyf'e Petibör hanım ile bir seyahatimiz oldu.

Yola çıkmadan önce kendimizi çok ciddi motive ettik "Bak gidiyoruz ama tüm diyet kaidelerine uyacağız tamam mı?", "Uyacağız tabi o kadar kilo verdik hem zaten bizim irademiz güçlü", "Ölmek var dönmek yok! Öğün atlanmayacak, yemekler ne olursa olsun, ne kadar güzel olursa olsun tek çatal alınmayacak"

Efendim biz kendimizi böyle motivasyon sözleri ile gazlayarak Batman havalimanına iniş yaptık.
Çok sevdiğimiz bir aile dostumuz bizi güzel bir kafeye götürdü. Değerli dostlar bir önceki sene gittiğimiz Batman seyahatimizde aynı kafeye gitmiştik ve müthiş waffle yapan, bir bardak çay içseniz yanında enfes ikramları olan bir mekandır ve doğrusu böylesi bir kafeyi Ankara'da görmedim.

Petibör hanım ile ben dakika bir gol bir olmasın diye ilk gelen atağı ciddi bir tavır ile savuşturduk. yaklaşık 1.5 saat aynı kafede zilyon tane lezzete karşı müthiş bir sabır sınavı verdik ve kazasız belasız oradan ayrıldık. Ayrıldık ama hafiften bir gıdıklanma da olmaya başlamıştı. Ama biz nereden bilebilirdik ki ilk ciddi sınavı eve geçtiğimizde yaşayacağımızı.

Değerli dostlar  Petibör hanımın annesi, kıymetli kayınvalidem resmen döktürmüş. Anne yemeği ile ikinci defa imtihan oluyorum hatırlarsanız İzmir seyahatimde de anneciğimin yemeklerine karşı bir imtihan vermiştim.

Efendim "yok olmaz biz diyetteyiz, az yemeliyiz, yok ısrar etmeyin, vallahi olmaz..." gibi savunmalar ile gelen giden mis gibi yemekleri hem yememeye çalışıyorduk hem de içimiz gidiyordu dayanma sınırını çoktan geçmiştik ve ilk patlak verildi.

" Eh peki o zaman sadece birer çatal alalım" dedik ve olanlar oldu.


Kıymetli dostlar Batman, Hasankeyf, Mardin üçgeninde birbirinden güzel, birbirinden lezzetli yemeklere karşı şu fani bedenimiz ne eylesin! Kebapları, künefesi, lahmacunu, içli köftesi, kaymaklı kadayıfı, melengiç kahvesi vs vs derken biz dolunayı görmüş kurtadam gibi dönüşüme uğrayıp daldık bu lezzetlerin arasına.

Ancak geçmişten ders almasını bilen insanlar olarak ölçülü yiyerek de tüm lezzetlerin tadına varılacağını öğrendik. Duble porsiyon kebap yerine yarım-tek porsiyon ile de doyulduğunu, ölçülü olduktan sonra künefeyi de kadayıfı da yiyebileceğimizi anladık.

Dört gün Hasankeyf'in muhteşem doğal güzelliği ve tarihi dokusu eşliğinde diyet dışına çıkıldığında pişmanlık duyulmadan da bir şeyler ile öğün yaparak harika bir tatil geçirdik ve kesinlikle kilo almadan tatilimizi bitirdik.

Tek pişmanlığım künefe yemek oldu ama tek günahkar da künefe değildi...

Değerli dostlar;

Bildiğiniz üzere Hasankeyf  Ilısu Baraj projesi ile sular altında kalacak ama yaygın kanının aksine Hasankeyf'te bulunan tüm tarihi eserler korunarak Yeni Hasankeyf'e itina ile taşınıyor.
Sular altında sadece ama sadece barakadan bozma dükkanlar, derme çatma evler, gecekondular kalacak. Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlarımızı ve bölge halkına yakışacak muazzam bir yeni kent yapılmış durumda.

Merak eden dostlarım için işte inşaat halindeki yeni Hasankeyf.

TAM 2 KM BOYUNCA TEK BİR TAŞI DAHİ GERİDE BIRAKILMADAN TAŞINAN ZEYNEL BEY TÜRBESİ.

AYNI TEKNİK İLE HASANKEYFTE BULUNAN TÜM TARİHİ ESERLER YENİ KENTE TAŞINACAK VE HASANKEYF DÜNYADA İLK VE TEK AÇIK HAVA MÜZEKENTE DÖNÜŞECEK.

ARTUKLU MİMARİSİNE UYGUN OLARAK İNŞA EDİLMİŞ VE MARDİN TAŞI KULLANILMIŞ HASANKEYF HÜKÜMET KONAĞI, PTT, BELEDİYE BİNASI HEPSİ BİR YERDE YENİ KENTİN TAM MERKEZİNDE VE VATANDAŞIN YANI BAŞINDA.
DÖRT YILLIK TURİZM VE OTELCİLİK ÜNİVERSİTESİ VE UYGULAMALI OTELİ. BÖLGE TURİZMİNE VE EĞİTİMİNE YÖNELİK YATIRIMLARIN EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİ.
NİCE KUDRETLİ YAZARLARIN KİTAPLARINI BARINDIRAN İLİM VE İRFAN YUVASININ KALBİ, ARTUKLU MİMARİSİNE UYGUN OLARAK BİNA EDİLMİŞ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ


25 YATAK KAPASİTELİ, AMELİYATHANE VE DOĞUMHANESİ BULUNAN BÖLGEDEKİ İLÇELER ARASINDA EN MODERN HASTAHANE  YENİ HASANKEYFDE OLACAK VE VATANDAŞLARIN HİZMET EDECEK.
   
DERME ÇATMA DÜKKANLARA SIKIŞMIŞ ESNAF FORUM STANDARTLARINDA AÇIK VE KAPALI ÇARŞIDA TİCARETİNİ DAHA MODERN VE SIHHİ ŞARTLARDA GERÇEKLEŞTİRECEK


500 KİŞİ İZLEME KAPASİTELİ SPOR SALONU İLE BÖLGE HALKINA SPOR YAPMA VE İZLEME İMKANI GETİRİLDİ.
SU İLE DOLACAK OLAN HAVZADA MODERN BOTLAR İLE ULAŞIM SAĞLANACAK LİMAN KAPISI. ENGELLİ, HASTA VE YAŞLI  VATANDAŞLARIMIZIN LİMANA RAHATLIKLA İNEBİLECEĞİ ASANSÖR VE TAŞ KÖPRÜ.

Hasankeyf bir cennet. Gidin, gezin, görün muhteşem bir yer

Saygılar.
Diğer Yazılarım için: ÇOKOMEL BEY

Yorumlar